PSYKISKE LIDELSER


  + Depresjon
  + Bipolar lidelse
  + Schizofreni
  + Angst
  + Psykose
  + Tvangslidelse

  + Spiseforstyrrelser

  PSYKIATRI
MEDISINER


  + Angstdempende
  + Antidepressive
  + Antipsykotiske

  KONTAKT OSS

     Linker:
  + SiDetMedOrd.no
  + PsykiskHelse.no
  + MentalHelse.no
  + Nav.no
  + Helsedirektoratet.no


     Skrivebeskyttet innhold
       @  2010 - 2011
       - Psykiskelidelser.no

       Privacy Policy

 

    

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om angstdempende medisiner/sovemedisiner. Om medisiner for angst.
Informasjon om angstdempende medisiner. Sliter du med angst? Les om angst og medisinering her. 

Angstdempende medisiner/Angstdempende/Medisiner mot angst.

PREPARAT VIRKESTOFF LEGEMIDDELFORM
Apodorm Nitrazepam Tabletter
Melatonin Melatonin Kapsler
Phenergan Prometazin Tabl./Injeksjon
Rivotril Klonazepam Tabl./dråper
Stilnoct Zolpidem Tabletter
Vallergan Alimemazin Tabl./mikstur
Zopiclone Zopiklon Tabletter
Barbital Barbital(Diemal) Tabletter
Dormicum Midazolam Injeksjon
Flunipam Flunitrazepam Tabletter
Heminevrin Klometiazol Kapsler
Imovane Zopiklon Tabletter
Mogadon Nitrazepam Tabletter
Rohypnol Flunitrazepam Tabletter
Skopolamin Skopolamin Injeksjon

Hva brukes angstdempende medisiner for?
Medisinene kalles også for hypnotika og brukes som kortidsbehandling for søvnløshet. De brukes ved vansker med å falle i søvn eller mot for tidlig oppvåkning. Medisinene roer deg ned og gjør deg søvnig spesielt hvis du også er engstelig.

Visste du at det finnes naturlig medisin for angst & depresjon som ikke finnes i Norge men som kan bestilles fra utlandet? 5-HTP finnes i all protein, slik at det vil hjelpe hvis du øker ditt proteininntak.
Klikk her for å bestille 5-HTP!

Hvordan virker de mot angst?
Søvn reguleres hovedsakelig av 3 faktorer. Disse er våkenhetslengde, døgnrytme og vaner/atferd. De fleste sovemedisinene påvirker våkenhetslengden mens et middel, Melatonin, normaliserer døgnrytmen. Legemidlene tilhørter ulike kjemiske grupper. Apodorm (som også selges under navnet Mogadon) og Rivotril er benzodiazepiner. De har muskelavslappende og krampeløsende effekt i tillegg til å fremme søvn. I hjernen produseres en substans som kalles GABA. GABA hjelper til med å roe ned hjerneaktiviteten og legemidlene gjør at GABA virker bedre. Zopiclone (som også selges under navnet Imovane) og Stilnoct ligner men skiller seg likevel fra benzodiazepinene. De virker også over signalstoffet GABA men mangler en muskelavslappende og krampeløsende effekten. Dermed oppnås en mer målrettet søvneffekt. Dette gjelder spesielt Stilnoct.

Phenergan og Vallergan er antihistaminer som i hovedsak tilhører våre viktigste legemidler mot allergi. Enkelte antihistaminer har tillegseffekter og virker kløestillende, forebyggende mot reisesyke og ikke minst søvndyssende. De brukes derfor som angstdempende medisiner. Melatonin er ikke på markedet i Norge men kan skaffes på spesiell søknad. Stoffet påvirker døgnrytmen og brukes forsøksvis på søvnløshet som har sammenheng med døgnrytmeforstyrrelser. Virkningen er den samme som man oppnår med lysbehandling.

FANT DU IKKE DET DU LETTE ETTER? SØK HER:

 

Når skal jeg ta dem for å kvitte meg med angst?
Som anvist av legen. De fleste preparatene tar vanligvis en halv time før leggetid. Fluniatrazepam/Rohypnol virker imdlertidig uhyre fort og tas på sengekanten. Rivotrildosen fordeles gjerne på 2-3 enkeltdoser pr. dag for å oppnå både den generelt beroligende og samtidig søvndyssende effekten dette preparatet har. Rivotril er og omtalt i pasientbrosjyren om stabiliserende medisiner. Spesielt Vallergan trenger litt lengre tid for å kunne virke og tas gjerne 1-2 timer før sengetid, mens Phenergan tas 1/2 - 1 time før.

Hvordan skal de tas?
Alle tablettene i denne gruppen er laget som vanlige tabletter og kan knuses ved behov. De svleges vanligvis hele med 1/2 glass vann mens du står oppreist. Et preparat, Heminevrin, brukes unntaksvis som sovemedisin hos urolige eldre. Heminevrin er laget som kapsler. Disse skal svelges hele. Flytende preparater skal tas med måleskje som fås på apoteket. RIst flasken godt før bruk.

Hvor lang tid skal jeg ta dem?
Angstdempende medisiner er generelt betegnet for kortidsbruk og behandlingstiden vil variere med behovet til den enkelte. angstdempende medisiner av benzodiazepintypen er lite giftige men mister virkningen etter bruk av lengre tid. De skal derfor tas i så lav dose som mulig over kortest mulig tid.

 


Side |1| Side |2|